Altan Tan'dan Kemal Korkut için soru önergesi

Altan Tan'dan Kemal Korkut için soru önergesi

HDP milletvekili Altan Tan, Newroz kutlaması sırasında vurulan Kemal Korkut için soru önergesi verdi.

HDP milletvekili Altan Tan, Newroz kutlaması sırasında, üniversite öğrencisi Kemal Korkut’un polisler tarafından vurulmasını Meclis gündemine taşıdı.

Diyarbakır’daki Newroz kutlamasında alana girmek isteyen Kemal Korkut, canlı bomba olduğu şüphesiyle polisler tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, konuyla ilgili olarak soru önergesi verdi.

Tan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, şu soruları yöneltti:

– Sosyal medyaya düşen görüntülerde gencin elinde pet şişe olduğu, üzerinin çıplak olduğu ve herhangi bir sırt çantası olmadığı görülmektedir. Bu görüntüler ve valiliğin yaptığı açıklama arasındaki çelişkinin nedenleri nelerdir?

– Valiliğin yaptığı açıklama ile ilgili bir bilgi yanlışlığı varsa, bu yanlış bilgileri valilik adına paylaşan kişiler hakkında bir soruşturmanız bulunmakta mıdır?

– Gencin vurulma gerekçesi ve vuran kişi ile ilgili tarafınızca detaylı bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Newroz kutlamasına katılan İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Korkut, alana giriş noktasında polisler tarafından vuruldu. Korkut yaşamını yitirirken Diyarbakır Valiliği, Korkut’un çantasını aratmadığı ve üzerinde bomba olduğunu söyleyerek polislere saldırdığını iddia etti. Korkut’un aile ise bu iddiayı yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.