Altan Tan için 15 yıl hapis talebi

Altan Tan için 15 yıl hapis talebi

Altan Tan yargılandığı davaya devam edildi. Savcı 7.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın, 2011 yılında PKK’lilerin cenazesine katıldığı ve yaptığı bir konuşma nedeniyle, ‘Terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Altan Tan katılmazken, avukatı hazır bulundu.

SAVCININ SUÇLAMAYA KONU YAPTIĞI OLAYLAR

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Tan’ın Kahramanmaraş’ın Pazarcık kırsalında öldürülen PKK’li Kenan Topdemir’in 23 Nisan 2011 günü yapılan cenazesine katıldığını söyledi.

Savcı, Tan’ın Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2011 yılında 12 PKK’linin öldürülmesinin ardından 16 Mayıs 2011 günü Diyarbakır’da yapılan yürüyüşe katıldığını da söyledi.

Savcı; Diyarbakır’da 4 Haziran 2011 günü Altan Tan’ın organize ettiğini öne sürdüğü seçim mitinginde PKK ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldığını söyledi.

AVUKAT SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Savcı Tan’ın söz konusu eylemlerde ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarını işlediğini öne sürerek 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcının esas hakkındaki görüşünü açıklamasının ardından söz hakkı verilen Tan’ın avukatı savunma yapmak için süre talep etti. Duruşma, avukata savunma için süre verilerek, ertelendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.