Almanya'yı ayağa kaldıran cinayetin zanlısı Erbil'de yakalandı

Almanya'yı ayağa kaldıran cinayetin zanlısı Erbil'de yakalandı

Almanya, 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman'ı cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldüren, ardından da sahte belgelerle Erbil'e kaçan Iraklı sığınmacıyı tartışıyor.

Almanya’da cinsel saldırıda bulunduğu 14 yaşındaki çocuğu öldürdükten sonra Türkiye üzerinden Irak’a kaçtığı belirtilen Ali Beşar, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yakalandı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, zanlının Alman federal polisinin talebiyle bu sabah erken saatlerde Kürt güvenlik güçleri tarafından yakalandığını açıkladı.

SAHTE BELGELERLE KAÇMIŞ

Cinayet zanlısı olan 20 yaşındaki Iraklı sığınmacının ise haziran başında Düsseldorf’tan İstanbul’a, buradan da Erbil’e gittiğinin açıklanması tepki çekmişti. Polis, önce cinayeti iki erkeğin birlikte işlediği şüphesi üzerinde durmuş ve 35 yaşında, Türkiye vatandaşı olan bir diğer sığınmacı gözaltına alınmıştı. Türkiyeli sığınmacı olayla ilgisinin bulunmadığı tespit edilince serbest bırakılırken, bu sırada asıl zanlının ailesiyle birlikte ve sahte belgelerle Almanya’dan ayrıldığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.