Almanya’ya göre Türkiye’nin AB üyeliği şu anda mümkün değil

Almanya’ya göre Türkiye’nin AB üyeliği şu anda mümkün değil

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Türkiye’nin önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında girişilen adli ve idari operasyonlar ve idam cezasının geri getirilmesinin gündeme gelmesinden dolayı AB’den eleştiriler yükselmişti.

Alman devlet televizyonu ARD’ye konuşan Gabriel, Türkiye’yle her türlü diyalog kanalını açık tutmak gerektiğini belriterek, “Türkiye’nin yakın bir gelecekte –10-20 yıldan bahsediyorum–  AB’ye üye olma şansı bulunmuyor” diye konuştu.

‘AB küçük bir ülkeyi bile kabul edemeyecek durumda’

Türkiye’yle üyelik görüşmelerinin durdurulması fikrine karşı çıkan Gabriel, Türkiye’nin tüm koşulları yerine getirmesi durumunda bile şu anda AB’ye üye olamayacağını söyledi: “Bunun nedeni şu anda AB’nin küçük bir ülkeyi dahi üye kabul edebilecek durumda olmaması. Birisinin AB’ye hemen üye olabileceği hayali tamamen safsata, böyle bir şey olmayacaktır.”

‘İdam gelirse, müzakerenin anlamı kalmaz’

Gabriel, darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam tartışmasıyla beraber Avrupa’dan Türkiye’ye gelen üyelik uyarılarını da yineledi. Bu tartışmanın AB’ye üyelik müzakerelerinin durumunu değiştirir belirten Gabriel, “O zaman üyelik müzakerelerinin anlamı kalmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.