Almanya'dan MİT'e casusluk tepkisi

Almanya'dan MİT'e casusluk tepkisi

MİT'in Almanya'da 300'den fazla kişinin yanı sıra 200'den fazla dernek, okul ve başka kurum hakkında casusluk yaptığı iddiasına Alman İçişleri Bakanı'ndan tepki geldi.

MİT’in Almanya’daki Gülen destekçileri hakkında casusluk yaptığı iddiaları konusunda Berlin’den tepki geldi. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’nın kendi topraklarında dış istihbarat kurumlarının casusluk yapmasını hoşgörmeyeceklerini söyledi.

Maiziere, “Türkiye’ye bu tür faaliyetlerin kabul edilemez olduğunu birkaç kez söylemiştik. Gülen hareketi hakkındaki fikriniz ne olursa olsun, burada Alman kanunları geçerlidir ve burada yaşayan vatandaşlar hakkında yabancı devletler casusluk yapamaz” dedi.

Alman basını, MİT’in Almanya’da 300’den fazla kişinin yanı sıra 200’den fazla dernek, okul ve başka kurum hakkında casusluk yaptığı, bu kişilerin gizlice fotoğraflarının çekilmiş olabileceği öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.