Almanya'dan Halep'e hava koridoru önerisi

Almanya'dan Halep'e hava koridoru önerisi

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Halep'e insani yardım ulaştırılması amacıyla hava koridorunun açılması önerisini incelediklerini söyledi.

Steinmeier, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada Halep'te acil yardıma ihtiyaç duyanlara erişim sağlanması için hava koridoru oluşturulmasını istedi.

Steinmeier, ''Yasaklanmış varil ya da kimyasal bomba kullanılmasını sert bir şekilde kınıyoruz. Taraftardan sivil halkın korunması için her şeyi yapmalarını talep ediyoruz. Halepte olanlar beş buçuk yıllık iç savaşta yeni bir gerilim basamağı. Bize gelen yeni bilgiler, klor gazının suçsuz kadın, erkek ve çocuklara kullanıldığı yönünde'' dedi.

Almanya'nın BM, ABD ve Rusya ile insani yardım konusunda görüşme halinde olduğunu belirten Steinmeier, BM gözetiminde Halep'e acil insani yardımın nasıl yapılabileceğini değerlendirdiklerini, pazartesi günü Rus mevkidaşıyla bu konuyu ele alacaklarını ifade etti.

Steinmeier, taraflara Cenevre'deki müzakerelere dönme çağrısında bulunarak, ''Suriye'nin tamamı için çözüme ihtiyacımız var. Cenevre'de yeni müzakerelere çıkış noktası olması için silahlar susmalı'' ifadesini kullandı.(Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.