Almanya'dan Erdoğan'a cevap

Almanya'dan Erdoğan'a cevap

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Türkiye’ye yönelik eleştirilerde orantılı olunmasını istedi ancak bazı hatırlatmalarda da bulundu. Bakan, “Darbe girişimcileri cezalandırılsın ama hukuk sistemi gözardı edilmeden” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Türkiye'ye yönelik eleştirilerde ölçülü olunmasını istedi. Steinmeier, Bild gazetesine verdiği demecinde, Türkiye'de darbe girişiminde bulunanların halka ve TBMM'ye yönelik vahşice bir tutum sergilediğini hatırlattı ve Ankara'nın şu anki tutumuna yönelik eleştiriler yapılırken bunun gözardı edilmemesi gerektiğini savundu. Steinmeier, "AKP sempatizanı olmayan Türklerin de bu görüşe katıldığını sanıyorum" diye konuştu.

Türkiye ile diyaloğu sürdürme taraftarı olan Steinmeier, darbe girişimcilerinin cezalandırılmasının şart olduğunu ancak bunun hukuk sistemi esaslarına dayalı yapılması gerektiğini vurguladı. Steinmeier, "Alman hükümeti başından beri öğretmenlerin, hakimlerin ve gazetecilerin tutuklanmalarıyla ilgili görüşünü ortaya koydu, aynı görüşü de sürdüreceğiz" dedi.

Vize muafiyeti açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı demecinde, Türkiye'nin AB ile varılan mülteci anlaşması kapsamında talep ettiği, vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanınması talebine de değindi. Steinmeier, "Vize serbestisinin ancak bunun için gerekli koşulların yerine getirilmesiyle mümkün olacağını" söyledi. Steinmeier bunun şu an için söz konusu olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.