Almanya'dan Çavuşoğlu'na telefon

Almanya'dan Çavuşoğlu'na telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Almanya'da Nazi uygulamaları devam ediyor" demesinin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel mevkidaşı Çavuşoğlu'nu aradı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün geç saatlerde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinin Gabriel’in talebi üzerine yapıldığı öğrenildi.

Görüşmenin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya hakkında, “Nazizmin Almanya’da bittiğini zannediyordum, meğer hala devam ediyormuş. Ben istesem Almanya’ya gelirim ve kapıdan sokmadığınızda veya konuşturmadığınızda ben dünyayı ayağa kaldırırım” sözlerinin ardından yapılması dikkat çekti.

CUMA GÜNÜ DE ARADI

Gabriel geçtiğimiz cuma günü de Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’da vatandaşlarla yapacakları toplantıya izin verilememesi nedeniyle Türkiye ile Almanya arasında baş gösteren krizi görüşmüştü.

İki bakan ilk telefon görüşmesinde 8 Mart günü Berlin’de yüz yüze görüşme konusunda mutabık kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum