Almanya'da küçük yaştaki binlerce mülteci kayıp

Almanya'da küçük yaştaki binlerce mülteci kayıp

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, Almanya'da 2015 yılında henüz reşit olmayan yaklaşık 6 bin mülteci çocuk ve gencin kaybolduğunu açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Federal Meclis'ten gelen bir soru önergesi üzerine kayıp çocuk ve genç mültecilere ilişkin rakamları açıkladı. Bakanlığın yanıtı Funke Medya Grubu'na bağlı Alman gazetelerinde yer aldı.

Buna göre, 2015 yılında Almanya'da 18 yaşın altında 5 bin 835 mülteci çocuk ve genç kayıp olarak kayıtlara geçti. Kayıp gençlerin ağırlıklı olarak Afganistan, Suriye, Eritre, Fas ve Cezayir'den geldiği bildirildi.

Gazetelerde yer alan haberde, şu ana kadar kaybolan toplam 8 bin 6 gençten 2 bin 171'inin yeniden bulunduğu bilgisine de yer verildi. Kayıplar arasında 555'inin henüz çocuk yaşta olduğu ifade edildi.

Alman yasalarına göre, 14 yaşın altındaki bireyler çocuk kabul ediliyor. Bakanlık, çocuk ve genç mültecilerin kaybolmasının nedenlerine ilişkin açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.