Almanya'da ırkçı parti AfD, protesto edildi

Almanya'da ırkçı parti AfD, protesto edildi

Almanya'da ırkçı parti AfD'nin kongresi protesto edildi. Polis ve göstericiler arasında yaşanan arbedede 2 polis yaralandı. Gözaltına alınanların sayısı ise açıklanmadı.

Almanya’nın Köln kentinde, ırkçı parti AfD’nin (Almanya İçin Alternatif Partisi) kongresi protesto edildi.

Maritim Hotel’de düzenlenen ve yarın da devam edecek olan AfD kongresi için 4 binden fazla polis güvenlik önlemi aldı. Otelin olduğu bölgedeki tüm yollar trafiğe kapatılırken tramvay ve otobüs seferleri durduruldu, basın mensupları dışında hiç kimsenin otele yaklaşmasına izin verilmedi.

Maritim Hotel’e yakınlarındaki Heumarkt Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ise, AfD’yi protesto etti. Protestolar sırasında bazı gruplar kent merkezinde yürüyüş düzenlediler.

İKİ POLİS YARALANDI, GÖZALTILAR VAR

Akşam saatlerine kadar, miting ve yürüyüşlerde büyük bir olay yaşanmazken, küçük çaplı arbedelerde iki polis yaralandı. Alman medyası gözaltına alınanlar olduğunu bildirirken sayı vermedi. Köln polisi, bazı grupların olay çıkarmasından endişe duyulduğunu açıklamıştı.

Sağ popülist parti AfD’yi protesto gösterisine Türkiye kökenli göçmenler de katıldı. Köln Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmet Edis, “Heumarkt Meydanı’na binlerce, on binlerce insan toplandı. Irkçılığa karşı net bir sinyal vermeye çalışıyoruz” dedi.

Gülcan Demir ise, “Irkçı bir partinin bizim ortak yaşam alanımızı kısıtlamasına izin vermiyoruz. Köln renkli bir şehir ve öyle kalmasını istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.