Almanya'da büyük orman yangını

Almanya'da büyük orman yangını

Almanya'nın başkenti Berlin’in güneybatısında çıkan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Üç köy tahliye edilirken, bölgede 2. Dünya Savaşı'ndan kalan cephane artıkları bulunduğu için yangın söndürme çalışmaları güçlükle ilerliyor.

Almanya’da başkent Berlin’in güneybatısındaki Brandenburg eyaletinde dün çıkan orman yangını hâlâ kontrol altına alınamadı.

İtfaiye yetkilileri, yangının Potsdam-Mittelmark ve Teltow-Fläming ilçelerinde etkili olduğunu ve dumanın Berlin ile Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam’a kadar yayıldığını açıkladı.

ÜÇ KÖY TAHLİYE EDİLDİ

400 hektar ormanlık alana yayılan alevlerin yerleşim yerlerinin yakınına kadar yaklaşması sonucu Potsdam-Mittelmark ilçesine bağlı Frohnsdorf, Klausdorf ve Tiefenbrunnen köyleri dün akşam tahliye edildi. Evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 600 kişi geceyi acil durum merkezleri ile yakınlarının evlerinde geçirdi.

Potsdam –Mittelmark ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Christian Stein, tahliye edilen köylere alevlerin yayılmasını engellemeyi hedeflediklerini söyledi. Yangının henüz kontrol altına alınamadığını kaydeden Stein, şu aşamada hiçbir binanın alevlerin tehditi altında olmadığını açıkladı.

‘İLK KEZ BU KADAR BÜYÜK BİR YANGIN YAŞANIYOR’

Yangının dün önce beş hektarlık alanı etkilediği ancak daha sonra birçok noktada çıktığının belirlendiği ve kısa sürede yayıldığı aktarıldı. Bölgede daha önce de büyük orman yangınları çıktığını hatırlatan Treuenbrietzen Belediye Başkanı Michael Knappe de, yerleşim yerlerini de tehdit eden bu boyutta bir yangını ilk kez yaşadıklarını ifade etti.

2. DÜNYA SAVAŞI KORKUSU

Yangın söndürme çalışmalarına yüzlerce itfaiye görevlisi katılıyor. İtfaiye sözcüsü, bölgede 2. Dünya Savaşı’ndan kalan cephane artıkları bulunduğu için yangın söndürme çalışmalarının güçlükle ilerlediğine dikkat çekti. Bazı bölgelere hiç giremediklerini kaydeden sözcü bu nedenle de söndürme çalışmalarının havadan yürütülmeye çalışıldığını söyledi. Yangın, bölgede kara ve demiryolu ulaşımında da aksamalara yol açıyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.