Almanya'da ana muhalefet: Oruç tutanlar çalışmasın

Almanya'da ana muhalefet: Oruç tutanlar çalışmasın

Almanya'da 50 yıl sonra parlamentoya giren ilk aşırı sağcı AfD partisinden bir vekil, oruç tutan Müslümanların Ramazan'da çalışmaması gerektiğini öne sürdü.

Danimarka’nın ardından Almanya’dan da Müslümanların tepkisini çekecek bir açıklama geldi.

Göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinden bir vekil, oruç tutan Müslüman doktor, hemşire, pilot, otobüs şoförü ve tren kondüktörlerinin Ramazan boyunca çalışmasının yasaklanması çağrısı.

Çalışma ve sosyal meselelerle ilgili bir parlamento komitesinin üyesi de olan AfD’li Martin Sichert, “Hangi hasta 12 saattir hiçbir şey içmemiş bir doktor tarafından ameliyat olmak zorunda bırakılabilir ki? İnsanların ulaşımı niçin, saatlerdir oruç tuttukları için konsantrasyon sorunları ve susuzlukla karşılaşabilecek kişiler tarafından sağlansın ki?” dedi. Sichert, oruç tutan Müslüman çalışanlarına gece veya sabah vardiyası veremeyen işverenlerin Ramazan’da zorunlu izin kullandırması gerektiğini savundu.

Alman hükümet sözcüsü ilgili sorulara yanıt vermedi. Göçmenlere açık kapı politikasını benimsemeye çalışan ve İslam’ın Almanya’nın parçası olduğunu savunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki göçmen karşıtlarınca hedef tahtasında oturtulmuştu. Almanya’da çoğunluğu Türkiyeli olmak üzere yaklaşık 4 milyon Müslüman yaşıyor.

Sichert’in sözleri, Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger Stojberg’in açıklamalarının ardından geldi. Oruç tutan Müslümanların Ramazan’da tatil yapması gerektiğini savunan Stojberg, “Otobüs şoförünün tüm gün yemek yemeyip bir şey içmemesi hepimiz için tehlikeli ve bir ay boyunca gündüz hiçbir şey yemez veya içmezseniz, fabrika ya da hastanedeki işinizde aynı performansı gösteremezsiniz” demişti. Stojberg’in bu sözleri sarf ettiği ve BT gazetesinde yayımlanan mektubu kendi partisi Liberallerden de tepki çekmişti. (Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.