Almanya: Serbest vize için Türkiye'nin yolu çok uzun ve zor

Almanya: Serbest vize için Türkiye'nin yolu çok uzun ve zor

Almanya'nın AB'den sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, 'vize serbestisi' için Türkiye'nin önünde uzun bir yol var olduğunu ifade etti. Roth'a göre, Türkiye'nin serbest vizeyi hemen elde etme ihtimali oldukça düşük.

Almanya'nın Avrupa Bakanı Michael Roth, dün Reuters ile yaptığı söyleşide, Türkiye'nin, Avrupa'da vizesiz seyahat için ihtiyacı olan 'vize serbestisi' hususunda, önünde uzun ve zorlu bir yol olduğunu söyledi.

Roth, Türkiye'ye Avrupa içinde vizesiz seyahat hakkı tanınması için önkoşul olarak verilen 72 kriterin karşılanması gerektiğini ifade etti.

'TÜRKİYE KRİTERLERİ KARŞILAMALI, DURUM ŞU ANDA PEK İYİ GÖZÜKMÜYOR'

"Türkiye çok uzun ve zor bir yolda. Kriterleri karşılamalı ve durum şu anda pek iyi gözükmüyor. Kriterlerin 72'si de tamamlanmadığı sürece, ki şu anda bazıları hâlâ karşılanamadı, vize serbestisi söz konusu olamaz" diyen Roth, söyleşide ayrıca Türkiye ile iletişim kanallarının açık tutulmasına dikkat çekerek Türkiye'nin ülkesi için önemli bir ortak olmaya devam edeceğini belirtti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.