Almanya resmen onayladı: Ukrayna'ya Leopard tankı gönderilecek

Almanya resmen onayladı: Ukrayna'ya Leopard tankı gönderilecek

Almanya hükümeti, Ukrayna’ya Leopard tankı gönderimine onay verdi. İlk adımda 14 adet Leopard 2 tankı sağlanacağı belirtildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya Leopard tankı gönderileceğini doğruladı. Scholz, Almanya'nın ayrıca lojistik ve mühimmat sağlayacağını da ifade etti. Almanya hükümetinin açıklamasında, "Bu karar, Ukrayna'yı elimizden gelen en iyi şekilde destekleme yönündeki bilinen çizgimizi takip etmektedir. Uluslararası alanda yakın bir koordinasyon içinde hareket ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlk adımda ordu envanterinden 14 adet Leopard 2 tankı sağlanacağı ve Ukrayna askerlerinin Almanya'daki eğitimine yakında başlanacağı duyuruldu.

POLONYA'DAN TEŞEKKÜR

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Scholz'a kararından dolayı teşekkür etti. Morawiecki, Twitter paylaşımında, "Ukrayna'ya Leopard gönderme kararı, Rusya'yı durdurmak için büyük bir adım" dedi.

Morawiecki, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada Almanya'yı 'oyalanmak' ile suçlamış, "Umarım tanklar konusunda Almanya tarafından yanıt çabuk gelir, çünkü Almanlar oyalanıyor, kaçıyor, anlaşılması zor bir şekilde hareket ediyor" diye konuşmuştu. 

RUSYA, 'İYİYE İŞARET ETMİYOR' DEMİŞTİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'ya Leopard tankı göndermesi halinde Almanya ile ilişkilerin 'olumsuz yönde etkileneceğini' dile getirmişti. Dün yaptığı açıklamada, Almanya'nın Ukrayna'ya olası tank sevkiyatını değerlendiren Peskov, "Bu tür bir sevkiyat Rusya-Almanya ilişkilerinin geleceği için iyiye işaret etmiyor. Şüphesiz ki bu durum, ilişkilerin geleceğine yönelik kaçınılmaz bir iz bırakır" ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.