Almanya peşmergeye eğitimi yeniden başlatacak

Almanya peşmergeye eğitimi yeniden başlatacak

Peşmergeye IŞİD'le mücadele için verdiği eğitimi geçen hafta askıya alan Almanya'dan geri adım... Berlin, eğitimi pazar günü yeniden başlatmayı planladığı açıkladı.

Almanya, Bağdat’la Erbil arasındaki gerilimi gerekçe göstererek askıya aldığı peşmergeye eğitim programını yeniden başlatacak.

Alman Savunma Bakanlığı, taraflar arasındaki ihtilafın yeniden alevlenmemesi kaydıyla, peşmergeye verilen askeri eğitimin pazar günü yeniden başlatılacağını duyurdu.

‘MERKEZİ HÜKÜMET DE ONAY VERDİ’

Açıklamada, “Sahada ciddi değişiklikler olmazsa, eğitim pazar günü kuvvetle muhtemel olarak yeniden başlayacak” denildi. Bakanlık sözcüsü, bu kararlı Irak’ın merkezi hükümeti, Iraklı Kürtler ve ABD’yle istişare sonrasında verildiğini açıkladı

Yaklaşık 150 Alman askeri, IŞİD’le mücadele kapsamında peşmergeye askeri eğitim veriyor. Berlin yönetimi, IŞİD’in Irak’ta geniş bölgeleri ele geçirdiği 2014’ten bu yana peşmergeye yaklaşık 90 milyon euro değerinde silah da temin etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.