Almanya Eski Başbakanı: Rusya sınırına asker gönderilmesi büyük hata

Almanya Eski Başbakanı: Rusya sınırına asker gönderilmesi büyük hata

Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, ülkesinin Doğu Almanya’da Rusya sınırına asker gönderme kararını eleştirerek böyle bir hareketin Rusya ile yeni bir silahlanma yarışını tetikleyeceğini söyledi.

Süddeutschen Zeitung gazetesine konuşan Schröder, Rusya’nın NATO ülkelerini işgal edebileceği düşüncesini ‘saçma’ olarak niteledi ve NATO’nun Baltık ülkelerinde 4 bin asker konuşlandırma planında Almanya’nın yer almaması gerektiğini ifade etti. 

Almanya’nın 2. Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nde 27 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirten eski Başbakan, “Alman askerleri Sovyetler Birliği’ne saldırdıktan 75 yıl sonra yeniden Rusya sınırına dönüyor. Bu nasıl bir tepki alır? NATO bunu düşünmüyor gibi görünüyor” dedi.

'RUSYA İLE İLİŞKİLERDE ELDE ETTİĞİMİZ AYRICALIKLARI KAYBETMEMELİYİZ'

Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkili olmadığının da görüldüğünü kaydeden Schröder, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’ın yaptırımların kaldırılması yönünde attığı adımları övdü.

Rusya ile işbirliğinin önemine de değinen Schröder, “Almanya Rusya ile jeopolitik ve ekonomik ilişkilerde elde ettiği ayrıcalıkları kaybetmemeli” dedi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.