Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: Milletvekillerine giriş yasağı uygulandı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: Milletvekillerine giriş yasağı uygulandı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman milletvekillerinin iptal edilen Türkiye ziyareti hakkında konuştu. Gabriel, milletvekillerine giriş yasağı uygulandığı öne sürdü.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman vekillerin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yapacakları ziyareti iptal etmeleri konusunda Türkiye’yi eleştirdi. Gabriel, Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve üç milletvekiline “giriş yasağı” uyguladığını iddia etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, resmi ziyaret için gittiği Çin’de, Çin Dışişleri Bakanı ile yaptığı ortak basın toplantı düzenledi. Türkiye’nin tutumunun Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Roth ve milletvekillerine, Alman askerlerinin ziyareti söz konusu olmadığı halde, giriş yasağı uygulanması anlamına geldiğini söyledi. Gabriel, “Ben bunun NATO zirvesi kapsamında yarın bir rol oynayacağından eminim” dedi.

‘AĞIR BİR EYLEM’

Alman basınının aktardığına göre, Türkiye’nin tutumunu “ağır bir eylem” olarak nitelendiren Gabriel, bunun bundan sonra yapılacak görüşmeleri kolaylaştıran bir durum olmadığını belirtti.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, da bugün yaptığı basın toplantısında ziyaretin iptal edilmesine gerekçe olarak Türkiye’nin tutumunu göstermişti.

Türkiye’nin Alman parlamenterlerle siyasi görüşmeler yapılmasının şu aşamada uygun bulunmadığı yönünde bilgi geldiğini kaydeden Roth, bunun “resmi görüşme yapamamak” anlamına geldiğini ve “siyasi diyaloğun reddedilmesiyle” eşdeğer olduğunu söylemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.