Almanlar 130 milyon Euro'yu havaya atacak

Almanlar 130 milyon Euro'yu havaya atacak

Almanya'da bu seneki yılbaşı kutlamalarında kullanılacak havai fişekler için 130 milyon harcanacağı açıklandı. Havai fişek kutlamaları ise Almanları ikiye bölmüş durumda.

Yılbaşı kutlamalarının olmazsa olmazı olan havai fişekler Almanya’da bugünden itibaren satılmaya başlandı. YouGov anket sonucuna göre bu yıl Almanların havai fişeklere 130 milyon Euro’nun üzerinde harcama yapacağı açıklandı. Her üç Almandan birinin 34 Euro harcayarak havai fişek kutlamalarına katılacağı belirtildi.

Havaya atılan ve hiç getirisi olmayan havai fişek kutlamaları ise Almanları ikiye böldü. Almanların yüzde 43'ü havai fişekli kutlamaların gürültü ve hava kirliliğine neden olduğunu savunarak yapılmamasını isterken yüzde 48'lik kesim ise havai fişek kutlamalarına olumlu olarak bakıyor. Karşı çıkanların oranında giderek artışın yaşandığını ortaya koyan anket sonucuna göre yakın bir gelecekte havai fişekli kutlamalara bir sınırlama getirilmesinin söz konusu olacağı belirtiliyor. Protestan kilisesi de havai fişeklere harcanan paranın yerine aç insanlara bir ekmek bağışlanması kampanyasına destek verilmesini istedi.

Geçtiğimiz yıl Almanya’ya doğu ülkelerinden kaçak yollarla getirilen havai fişeklerin satın alınmaması konusunda uyarıda bulunan Piroteknik Sanayi Derneği, kaçak yollardan Almanya'ya getirilen patlayıcıların ölümlere neden olduğunu ve lisansı olmayan firma mallarının satın alınmamasını istedi. Havai fişeklerin hastaneler, çocuk yuvaları ve ahşap evlerin bulunduğu bölgeler ile kapalı mekanlarda ateşlenmemesi ikazında bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.