Alman Taz gazetesi Türkçe yayına başladı

Alman Taz gazetesi Türkçe yayına başladı

Almanya'da günlük yayınlanan gazete 'Taz' Türkçe olarak da yayın hayatına başladı. Gazete Türkiye'de basın özgürlüğü kısıtlandığı için bu kararı aldığını açıkladı.

Berlin’den Almanca yayın yapan günlük gazete ‘Taz’, artık Türkçe olarak da haber yapacak. Gazete, açacakları Türkçe sayfayı Türkiye’de kısıtlanan basın özgürlüğününe destek olmak için açtıklarını belirtiyor.

Her hafta iki dilde online olarak yayınlanacak beş içerik ile çalışmalarına başlayacaklarını belirten proje yöneticisi Fatma Aydemir, “Türkiye´deki otoriter rejim medya kuruluşlarını art arda kapatırken, meslektaşlarımız ve okurlarımız için yeni, özgür ve bağımsız bir iletişim alanı sunuyoruz” dedi.

Haber, makale ve ropörtajları ile Alman okurların yanı sıra sadece Türkiye’deki okurlara değil, Almanya’daki Türk okur kitlesine de ulaşmayı hedefleyen taz.gazete’nin bu alandaki önemli bir eksikliği gidereceği düşünülüyor.

İki dilli portal fikrinin Ekim ayı sonunda Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının tutuklanmasının ardından ortaya çıktığını söyleyen Taz Genel Yayın Yönetmeni Georg Löwisch, “Yayınımızla, basın hürriyetine soluk alabileceği bir alan yaratmak istedik” diye konuştu.

Gazeteyi, www.gazete.taz.de adresinden okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.