Alman istihbaratı: MİT faaliyetleri arttı

Alman istihbaratı: MİT faaliyetleri arttı

MİT'İn 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Almanya'daki faaliyetlerini 'gözle görülür ölçüde' artırdığı öne sürüldü. İddia, Alman iç istihbaratının 300 sayfalık yıllık raporunda yer aldı.

Almanya’nın iç istihbarat kurumu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yıllık raporunda Türkiye’nin bu ülkedeki istihbarat faaliyetlerini artırdığı iddia edildi. Buna göre, MİT’in söz konusu faaliyetleri 2016’dan bu yana arttı.

Kurumun 300 sayfalık raporunda, Almanya’daki casusluk girişimleri ve siber saldırılar hedef alınıyor. Raporda, Rusya, Çin ve İran’ın yanı sıra Türkiye’nin de ülkedeki istihbarat faaliyetlerini artırdığı belirtiliyor. Buna göre MİT, 15 Temmuz 2016’daki askeri darbe girişiminden sonra bu faaliyetleri ‘gözle görülür’ ölçüde artırdı. Raporda, Türkiye’nin casusluğunun Fethullah Gülen ve PKK destekçileri olduğundan şüphelenilen kişileri hedef aldığı savunuldu.

Raporda Rusya’nın Almanya’da eylülde düzenlenecek genel seçimleri etkilemek istediği, Moskova’nın internet trollerini kullanarak kamuoyunda Rus yanlısı propaganda yapmaya çalıştığı ve Rus devleti destekli hacker gruplarının Almanya’da siyasi hedeflere sanal saldırı düzenlediği savunuldu.

İran’ın İsrail ve Yahudi yanlısı gruplar ile Tahran’daki dini liderleri hedef aldığı, Çin’inse Şi Jinping’in devlet başkanı olduğu 2013’ten bu yana Almanya’daki istihbarat faaliyetlerini artırdığı öne sürüldü. Çin’in, LinkedIn ve Facebook gibi sosyal medya siteleri üzerinden Batılı muhbirler devşirmeye çalıştığı iddia edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.