Alman hükümetinin küçük ortağı sert politikalar istiyor

Alman hükümetinin küçük ortağı sert politikalar istiyor

Alman hükümetinin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik, Merkel'den sert bir mülteci politikası istiyor: Burkanın yasaklanması, çifte vatandaşlığın kaldırılması ve mülteci alımına üst sınır getirilmesi talepleri arasında.

Alman haber dergisi ‘Der Spiegel'de yer alan habere göre, Alman hükümetinin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), iltica ve göç politikasında daha katı bir yol izlenmesini talep ediyor. Parti yönetim kuruluna sunulan tasarıda, göçte "Hristiyan Batı kültür çevresinden geleceklere öncelik tanınmasının" istendiği haberde yer aldı.

Başbakan Angela Merkel'in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) kardeş partisi CSU, entegrasyonu engellediği gerekçesiyle çifte vatandaşlığın kaldırılmasını, kamuya açık alanda burkanın yasaklanmasını ve yıllık mülteci sayısını 200 binle sınırlandıran bir yasa çıkarılmasını da talep ediyor.

"Vize muafiyeti olmasın, mülteci anlaşması kalsın"

Hristiyan Sosyal Birlik'in iki günlük parti yönetim kurulu toplantısında görüşülüp karara bağlanması öngörülen tasarıda "Almanya, Almanya kalmalıdır" ve "dünyaya açık olan ülkemizin mülteci akınıyla değişmesini istemiyoruz" şeklindeki ifadelere de yer veriliyor.

Türk iye vatandaşlarına vize muafiyeti tanınmasını ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmasını reddeden CSU, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında kararlaştırılan mülteci geri kabul mutabakatına ise bağlı kalınmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.