Aliyev, Rusya Başbakanı Medvedev’i Kabul Etti

Aliyev, Rusya Başbakanı Medvedev’i Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştiren Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev’i kabul etti.

Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştiren Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev ve Medvedev tarafından gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiği vurgulandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan’ın son günlerde provokasyon girişimlerine devam ettiğini belieterek, “Azerbaycan gerekli cevabı verdi. Rusya’ya provokasyonların durdurulması yönünde çabaları için teşekkür ediyorum. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin beni ve Ermenistan Cumhurbaşkanını telefonla aradı” dedi.

Aliyev, “Dağlık Karabağ sorunu uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü içinde çözülebilir" ifadelerine yer verdi.

Rusya Federasyonu Başbakanı Medvedev ise, Rusya’nın AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanı olarak Karabağ sorununun çözümünde önemli rol üstlendiğini bildirdi. Medvedev, ayrıca Karabağ sorununun çözümünde kendi katkısını da vurgulayarak, “Ben kendim de bir zamanlar çok çaba harcadım ve bunların boşa gitmemesini isterdim. Rusya’nın bu konuda üzerine düşen her şeyi yapacağından şüpheniz olmasın" dedi. Medvedev, Azerbaycan ve Rusya arasında çok sayıda ortak proje olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.