Ala: 'Dokunulmazlıklarla ilgili meclis gerekeni yapacaktır'

Ala: 'Dokunulmazlıklarla ilgili meclis gerekeni yapacaktır'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuyla ilgili, "Meclis gerekeni yapacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, temaslarda bulunduğu memleketi Erzurum'da konuk olduğu televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala, özetle şunları ifade etti:

DEMİRTAŞ'IN SUR YÜRÜYÜŞÜ ÇAĞRISI

"Bu bir provokasyondu. 'Bunu yapanlar sonuçlarından sorumludur' dedim. Aynı sözleri tekrar ederim. Vatandaşların bu çağrıya uymamaları, bunu reddetmemeleri bizim insanımızın mahşeri vicdanını gösterir, ferasetini gösterir. Biz hep milletimizin ferasetine, vicdanına güvendik. 'Millet ne kadar verirse doğru yapar' dedik. Biz bunu hep böyle konuştuk. 'Biz 7 Haziran seçimlerinden sonra da ders almalıyız' dedik. Ama bazıları ders alacağına ders vermeye kalkışıyor. Millet irfanıyla hepsi üniversite mezunu olmayabilir ama ariftir. İrfanıyla ferasetiyle çoğu alimim diyen insanın göremediği, önündeki çukuru göremeyen profesörlerin olduğu bir ülkedeyiz. Milletimiz memleketin önüne kazılan çukuru da demokrasinin önüne çakılan çukuru da görüyor ve tavrını koyuyor.

"Siyasetçiye düşen seçimden sonra vatandaşın problemlerini çözmektir. Vatandaşın problemlerini çözme ona problem çıkaranların arkasında dur, sokağını yaşanmaz hale getirenlerin arkasında dur, vatandaşın çocuğunu çukurların arkasında devletin güçlerine silah sıkmaya çağır, onu destekle, ona şemsiye ol sonra da vatandaşı sokağa çağır. Vatandaş demez mi bu nasıl bir anlayış, bu ne biçim bir siyaset. Siyaset bunun neresinde? Yani oy dedin verdik, belediye dedin verdik e problem var çöz. Problemi ağırlaştıracak şekilde vatandaşı sokağa çağırıyorsun. Vatandaş o zaman demez mi 'Beni neden sokağa çağırıyorsun. Ben sana sandıkta oy verdim.

"Kimse çocuğunun terörist olmasını istemez. Demirtaş'ın çağrısını halk haklı olarak reddetti. Bölgedeki vatandaşlarımız şunu söylüyor. AK Parti iktidar oldu, yol getiriyor, istihdam yapıyor, hastaneleri yapıyor, okulları yapıyor, kültürümüzün önündeki sorunları kaldırıyor, ana dili konuşamazken üniversitelerde bölüm açıyor, dinin önünde engeller varken başörtülü bakanlarımız oluyor, bunu yapıyor. Oy verdiğimiz insanlar bu hizmetleri veriyor, size oy verdik sokağa çukur kazdınız, içine bomba yerleştirenlerin arkasında durdunuz. Çukuru da belediyenin araçlarına kazdırdınız, parası da Ankara’dan geliyor."

"Bizim 2002'den beri yaptığımız işler oradaki vatandaşların devlete güvenini artırmıştır. Biz orda çeteleri de temizledik, devlet vatandaş arasındaki ilişkiyi çok seviyeli bir hale getirdik. Sosyal yönden siyasal yönden kültürel ekonomik yönden atmamız gereken adımları attık. Ben oralarda da görev yaptım. Tunceli Vali Yardımcılığı, Batman ve Diyarbakır Valiliği yaptım. Oradaki vatandaşlarımız Türkiye'nin geleceğine umutla bakan vatandaşlar. Ve biz vatandaşla terörist ayrımını hep yaptık. O vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini statükoyu karşımıza alarak mücadele ederek vatandaşa güvenerek bunları yaptık. Bakın orada iki parti var. Keşke başka partiler de olsa. Biz bütün bu gelişmeleri sağladık ve bir yere getirdik.

"DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ MECLİS GEREKENİ YAPACAKTIR"

"Meclis gereğini yapacaktır. Bu çok açık. Eğer milletvekili milletin yanında duracakken, gidip de teröriste yardım ediyorsa o kadar canımızı şehit eden intihar bombacısının evine taziyeye gidiyorsa bunun izahı yoktur. Millet vekaletini kendi problemlerini çözsün diye verir. Kimse teröristlerle birlik olsun diye vekalet vermez. O yüzden milletin hissiyatı elbette mevcut kararına yansıtacaktır. Onun bir prosedürü var. Hukuksal prosedürü meclise geldiği zaman değerlendirilir. Meclis, milletin hissiyatıyla karar verecektir. 550 vekilin verdiği söz topyekun teröre karşı durmaktır. Hangisi teröre destek vereceğim diyerek oy aldı. Bu insanlık suçudur. Büyük rezalettir. Bunun yanında bir milletvekili olamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.