Aktay: HDP’lilerin oraya koşması hazırlıklı olduklarına işaret

Aktay: HDP’lilerin oraya koşması hazırlıklı olduklarına işaret

Antep’teki katliamın ardından konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, HDP’yi suçlayan ifadeler kullandı, “HDP örgütünün hemen oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Antep’teki katliama ilişkin konuşan Aktay, “Olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır, bütün boyutlarıyla araştırılmaya çalışılmaktadır. Bu konuda hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır” dedi.

Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi, “DAİŞ, PKK, FETÖ arasında fark yoktur” diye konuştu.

Ancak Aktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İlk kanaatler bir DAİŞ eylemi olduğu yönünde” açıklamasına karşın Antep’teki saldırıyı kimin yaptığına dair henüz tam bir tespitin olmadığını kaydetti.

HDP’yi işaret etti

HDP’yi eleştiren Aktay, “Türkiye’de özellikle 15 Temmuz sürecinin ortaya koyduğu yeni siyaset ortamı içerisinde hala HDP’liler bu ortamı okuyamamaktadırlar. Kendilerine yeni bir çıkış yolu bulmaya çalışmaktadırlar. Türkiye halkı tarafından reddedilmiş olmanın kendilerine daralttığı alanlarda yeni alanlar oluşturmaya çalışıyorlar. Böyle alanlar olması çok acıdır. Kendilerine hiçbir fayda sağlamayacaktır. Tarih bu tarz menfaat sağlayan olaylardan kınayacaktır. Onları hiçbir şekilde hayırla yad etmeyecektir” dedi.

Aktay, “Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Henüz kimin yaptığına dair tam bir tespit yok. Şüphe, biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe” diye konuşurken, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) saldırı neticesindeki ölümleri sahiplenmesine işaret etti ve şöyle konuştu:

“Dün itibarıyla olay olur olmaz daha ambulanslar olay mahalline gelmeden hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor.” (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum