AKP’nin yeni genel başkanı bugün açıklanıyor

AKP’nin yeni genel başkanı bugün açıklanıyor

Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta düzenlenecek olağanüstü kongrede genel başkan adayı olmayacağının açıklanmasının üstüne partinin genel başkan adayı bugün düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak

AKP milletvekili Nurettin Canikli, partinin yeni genel başkan adayının bugün saat 13.00'te dört kişilik bir heyet tarafından açıklanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu 4 Mayıs Çarşamba günü bir araya geldikten sonra 5 Mayıs Perşembe günü AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı.

MYK toplantısı sonrası AKP‘nin 22 Mayıs’ta olağanüstü kongreye gideceği, kongrede Ahmet Davutoğlu genel başkan adayı olmayacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kongre kararı ve Davutoğlu’nun kongrede genel başkanlığa aday olmayacak olmasıyla ilgili “Hayırlı olsun. Davutoğlu’nun kendi kararı” derken, Davutoğlu ise “Dört yıllık bir hukuk oluştuğunu düşünüyorduk ancak bunun kısa sürmesi emin olun benim tercihim değildir” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım ismi ön planda

AKP genel başkanın kim olması gerektiği konusunda parti içinde temayül yoklaması yaptı.

Milletvekilleri, bakanlar, kurucu üyeler, MKYK üyeleri, etik kurulu üyeleri, hakem kurulu üyeleri, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarının katıldığı yoklamada Ulaştırma Bakanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın isminin ön plana çıktığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.