AKP’nin Kurtalan'da 'Zerdüşt düşmanlığı'na tepki

AKP’nin Kurtalan'da 'Zerdüşt düşmanlığı'na tepki

BDP Kurtalan İlçe Örgütü, AKP'li Kurtalan Belediyesi’nin parkta bulunan Zerdeşt (Zerdüşt) figürlerini kaldırmasına bir basın açıklaması ile tepki gösterdi.

SİİRT - Figürlerin kırıldığı parkın anfi tiyatro bölümünde bira araya gelen kitle, burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan BDP Kurtalan İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Karataş, 30 Mart yerel seçimlerinde Kurtalan Belediyesi’ni alan AKP’li yönetimin Kurtalan halkının değerleri ile oynadığı tepkisinde bulundu.

BDP olarak AKP'nin Kurtalan'da tahribatlar yaratacağını daha önce birçok kez dile getirdiklerini belirten Karataş, Kurtalan'da AKP'nin daha fazla kirli oyunlar oynamaması için mücadele edeceklerini belirtti.

"Biz AKP'nin gerçek yüzünü ve niyetini biliyoruz" diyen Karataş, AKP'nin belediyeyi aldıktan sonra ilk icraatının Eğitim Destek Evi ve belediye bünyesinde faaliyet yürüten kültür merkezini kapatmak olduğunu dile getirdi.

AKP'li yönetimin Kurtalan'ın giriş ve çıkışlarına mobese kameralarının takılması için harekete geçtiğini de belirten Karataş, "Kurtalan BBG evine (biri bizi gözetliyor) çevrilerek sistem ve AKP tarafından gözetlenecek” dedi.

AKP’li belediyenin son icraatının Zerdüşt figürlerine yönelik saldırısı olduğunu hatırlatan Karataş, “BDP'li belediye döneminde daha önce atıl durumda olan bu parkı, Kurtalan halkının her türlü faaliyetini yürüteceği bir duruma getirerek halkın hizmetine sunduk. Ancak maalesef yeni AKP'li belediye başkanı park içinde bulunan ve tarihi dokuları figürleri tadilat bahanesiyle söktü. Bizler Kurtalan halkı olarak bu uygulamaları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu sığ anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu uygulamayı ve ikiyüzlü politikaları lanet ve nefret ile kınıyoruz" şeklinde konuştu.

AKP’li belediye 5 Haziran günüKurtalan Parkı'ndaki Zerdüşt figürlerini kırarak sökmüştü. Binlerce yıllık bir kültürün temsili olan Zerdüşt, 2009 yerel seçimlerinde BDP'in Kurtalan belediyesini alması ardından, 2010 yılında parkın belirli yerlerine figür olarak yerleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum