AKP'nin atanmış vekilleri Hakkari’de

AKP'nin atanmış vekilleri Hakkari’de

Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde partisinin milletvekili çıkaramadığı Hakkari'ye atadığı 3 milletvekili, kentte gelerek AKP teşkilatını ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret etti.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 1 Kasım seçimlerinde Hakkari’de milletvekili çıkartamayan AKP’nin genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari’ye atadığı AKP İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır ile Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, bugün Hakkari'ye geldi.

AKP il başkanlığının bir otelde verdiği yemeğe katılan atanmış vekiller adına açıklama yapan AKP İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç partisinin Hakkari'de vatandaşları sahipsiz bırakmayacağını savundu.

Dalkılıç. AKP’nin Hakkari’de milletvekili çıkartmasını istediklerini belirterek, bu temennisinin 2019 seçimlerinde gerçekleşmesini umduğunu belirtti.

Bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara dolaylı olarak değinen Dalkılıç, "Burada yaşayan halkın, burada yaşayan kardeşlerimizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Onların üzerinde hiçbir vesayet istemiyoruz. Kürt halkı özgürdür, özgür olmak durumundadır. Bu noktada hiçbir vesayetin altına girmelerini istemiyoruz. Verilen mücadele bunun mücadelesidir. Onun için biz kardeşlerimizle aramızda hiçbir engel istemiyoruz. Dolayısıyla bunun adı bölgede kardeşlerimizin özgürce yaşayıp, huzur içerisinde yaşayabileceği bir ortamın sağlanması. Bunun için mücadele veriyor devletin tüm birimleri, tüm kademeleri." diye konuştu.

Milletvekili Satır da kentin sorunları hakkında bir rapor hazırlayacaklarını anlatarak başladığı açıklamasında, "Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Özellikle bu bölgede yaşadığımız sıkıntılar var. Ancak Türkiye tarihine baktığınız zaman çok badireleri atlatmış bir toplumuz. Kardeşlik hukukumuzu devam ettirdiğimiz sürece, birbirimizi sevip saydığımız sürece, kol kola girdiğimiz sürece inşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Çünkü bizim için önemli olan insandır, insanın yaşamasıdır, insanın değerli olmasıdır."dedi.

Diğer milletvekili Yaman ise Hakkari'ye hizmetkarlık yapacaklarını savunarak, "Telefonlarımız açık. İstediğiniz zaman bizlere ulaşabilirsiniz. Bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biz Hakkari'ye inşallah elimizden geldiği kadar hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Atanmış vekiller daha sonra kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınma meselesi olduğu öğrenildi.

Atanmış vekillerin kentteki temasları boyunca kentte zaten yoğun olan güvenlik önlemlerinin daha üst seviyede çıkartıldığı görüldü.

1-20160208212658.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.