AKP’li Üstün: FETÖ’nün AKP’ye sızmadığını söylemek saftiriklik olur

AKP’li Üstün: FETÖ’nün AKP’ye sızmadığını söylemek saftiriklik olur

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, ‘FETÖ’nün AKP’ye sızmadığını söylemenin ‘saftiriklik’ olacağını söyledi.

Üstün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan ‘FETÖ’soruşturmalarıyla ilgili olarak “Sık sık tekrar ediyoruz. FETÖ’nün kurumlarda mutlaka kökünün kazınacağını beyan ediyoruz”  dedi.

‘FETÖ’nün farklı kurumlara sızdığını belirten Üstün, “Evet, gerçekten de bu cani örgüt 40 yıl boyunca toplumun değişik katmanlarına sızmış, bakanlıklara, kurumlara, STK’lara sızmış bunlarla alakalı da ciddi adımlar atılıyor. AK Parti’ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle saftiriklik olur” diye konuştu.

’40 yılda kümelenmiş bir yapıyı bir günde sökemezsiniz’

İlerleyen günlerde partide bir ayıklama olacağını ümit ettiğini belirten Üstün, şöyle devam etti: “40 yılda kümelenmiş bir yapıyı bir günde sökemezsiniz. İlerleyen günlerde yeni ihbarlar, başvurular gelirse mutlaka bu ihbarlarda değerlendirmeye alınacaktır. AK Parti kendi içerisinde daha çok disiplinel bir işlem olarak bunu yapacaktır. Bu tespit edilen kişiler arasında suça karışmış, darbeye destek vermiş, FETÖ üyeliği yapmış kişiler varsa o zaman da işin cezayı boyutu da devreye girecektir. Fakat bizim yaptığımız şu an siyasi bir arınmadır, bir siyasi temizliktir. Bu siyasi temizlik yapılırken ağa suç işlemiş kişiler de takılırsa elbette ki onlar da savcılığın önüne çıkmalıdır, çıkarılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.