AKP'li Şahin: Başka ülkede olsa HDP kapatılırdı

AKP'li Şahin: Başka ülkede olsa HDP kapatılırdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “HDP yöneticilerinin açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa o siyasi parti hakkında dava açılır ve kapatılırdı. Türkiye’deki demokratik düzenin kıymetini bilin" dedi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin,  Eflani ilçesine bağlı Acıağaç, Günlüce ve Çukurgelik köylerini ziyaret etti.

Şahin, Acıağaç köyünde yaptığı konuşmada, köyün 1975 yılından önceki adının "Hacıağaç" olduğunu, bu yıldan sonra "Acıağaç" olarak değiştirildiğini, bunun nedeninin geçmiş yıllarda yerleşim yerlerde bulunan dini isimlerin değiştirilmesinden mi kaynaklandığını merak ettiğini ve bunun araştırılması gerektiğini söyledi.

Köylülerin eski ismin yeniden köye verilmesini istediğinden bahseden Şahin, artık Türkiye'de yasakların kalktığını, vatandaşların özgürce her istediğini yapabildiğini söyledi.

Yasaklarla bir yere gitmenin mümkün olmadığını ve Türkiye’de yakın bir zaman kadar siyasi partiler sık sık kapatıldığını belirten Şahin, “Ben kapatılmış 2 siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoda görev yaptım. AK Parti geldi, son 13-14 yıl içerisinde Anayasa Mahkemesi’nde bir parti hakkında kapatılma davası duydunuz mu? Şu anda var mı böyle bir süreç? Biz Anayasa değişikliğiyle siyasi partilerin kapatılmasını yasakladık, büyük ölçüde. Ancak siyasi partilerde düşüncelerini, programlarını sadece siyasi yolla hayata geçirmenin mücadelesi içerisinde olacaklar” diye kaydetti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın şu anda Türkiye’de faaliyette bulunan bir siyasi parti var HDP. Siyasi partiler terör yolunan başvuramazlar, terör örgütleriyle işbirliği yapmazlar. Terör örgütlerinin siyasi uzantısı görünüşü içerisinde olamazlar. Ama bir siyasi parti var ki adına HDP diyor. Bakın buradan sesleniyorum; ‘Ey HDP yöneticileri eğer gerçekten düşüncelerinizi siyasi yolla hayata geçirme amacıyla kurulmuş bir siyasi partiyseniz terör yoluyla bunu asla yapamazsınız. Çünkü siyaset siyasi yolla görüşlerini parlamentoya getirerek, yasalaştırarak, amaçlarına ulaşabilecek siyasi organlardır. Hayır, biz hem siyasi bir parti olacağız hem de silahlı mücadele yolunu seçerek amaçlarımızı gerçekleştireceğiz diyorsanız, buna hiçbir demokratik ülke müsamahakar davranamaz. Şu anda HDP yöneticilerinin başta Demirtaş’ın açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa o siyasi parti hakkında derhal kapatılma davası açılır ve kapatılırdı. Sayın Demirtaş’a ve HDP yöneticilerine sesleniyorum; ‘Türkiye’deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Başka bir demokratik ülke de, hatta Avrupa Birliği’nin en güçlü demokrasisine sahip ülkesinde dahi terörü ve terör örgütlerini desteklediğini açıkça ilan eden hiçbir siyasi parti yaşatılamaz. Lütfen tercihinizi yapın. Terör mü, siyaset mi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.