AKP, çalıştayını Amed'de yapıyor

AKP, çalıştayını Amed'de yapıyor

AKP Ar-Ge Başkanlığı'nın organize ettiği ve politikacılar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin de katılacağı çalıştay, yarın Amed'de yapılacak.

AKP tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en derin ve toplumsal acı bilançosu en yüksek sorun alanının çözülmesine dair, kimlik taleplerini karşılamak gibi ifadelendirmelerin çok ötesinde demokrasiye sadakat, herkes için özgürlükleri genişletmek olarak belirtilebilecek bir siyasal süreç yaşanmaktadır" denildi. Açıklamada, bu sürecin özellikle son bir yılında yaşananlarla; toplumsal barışın kalıcılığı ve ülkenin rekabetçi istikrarlı bir bölge gücü olarak konumlanabilmesi bakımlarından son derece irdelenmeye değer gelişmelerin söz konusu olduğu belirtildi.

Çalıştayda çözüm sürecindeki gelişmelerin ele alınacağı ve varılan noktanın değerlendirileceği belirtilerek, Çalıştay kapsamında sadece tespitlere ulaşmanın hedeflenmediği, kısa ve uzun vadeli politik hamlelerin toplumsal beklentilerle örtüşmesini sağlayabilmek adına katılımcıların somut önerilerinin değerlendirileceği kaydedildi.

Yarın bir otelin balo salonunda yapılacak Çalıştaya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Baş Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay'ın yanısıra, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Prof. Dr. Mithat Sancar, Prof. Dr. Mesut Yeğen, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Yrd. Doç. Nazan Üstündağ ile Amed Baro Başkanı Tahir Elçi, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmat, SETA adına Yılmaz Ensaroğlu ile Ali Bayramoğlu, Seydi Fırat, Aslan Değirmenci, Gencay Gürsoy, Ayşegül Doğan ve Faruk Balıkçı'nın da aralarında olduğu gazeteciler katılacak.ANF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.