Akıl Oyunları Akademi Van Fuarında

Akıl Oyunları Akademi Van Fuarında

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredata koyduğu akıl oyunları Van’daki kitap fuarına katılarak göz doldurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredata koyduğu akıl oyunları Van’daki kitap fuarına katılarak göz doldurdu.

Yok olmaya yüz tutmuş oyunlar başta olmak üzere ve kendi ürettikleri akıl oyunlarını tanıtmak için Van’daki kitap fuarında yerini alan Akıl Oyunları Akademi ilgi odağı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda oynatılması konusunda müfredata koyduğu akıl oyunları ile ilgili bilgiler veren Akıl Oyunları Akademi Sahibi Muharrem Demir ve oğlu Yusuf Muhsin Demir, bu oyunların çocuklarda bir çok sorunu çözebilme yeteneğini kazandırdığını belirtti.

Kendi ürettikleri akıl oyunlarının yanı sıra, yok olmaya yüz tutan oyunları da yaşatmaya devam ettiklerini belirten baba oğul, “Mangala oyunu padişahların oynadıkları ve 4 bin yıllık geçmişi olan bir oyun. Bu oyun tarihi fotoğraflara baktığınızda hep iki kişinin oyun oynadığını görürsünüz. İçerisinde strateji dayalı hamleler olduğu için çocukların üzerinde çok büyük bir strateji geliştirmeyi amaçlıyor. Çok zevkli ve dinlendirici bir oyun. Eskiden biz satranç oynardık şimdikiler bunu oynuyorlar özellikle düzenlenen turnuvalarda. Çok zevkli oyun ve okullarda bu oynanıyor. Bunun yanı sıra çocukların becerileri başta olmak üzere, daha çok televizyondan koparabilme amaçlı, problem çözme yeteneğini geliştirmeye yönelik özellikleri olan oyunlar bulunuyor burada. 3, 5 ve 6 yaşına hitap eden oyunlarımız var. Oyunlarımız mangala, dedemin evi, cobble, resim ormanı, saklambul, kimiko, mantık taşları ve zuma gibi oyunlar var. Mangala hariç diğer tüm oyunlar bizim üretimimiz. Yöre insanını bu oyunları pek bilmiyorlar, ama anlattıkça ne kadar güzel bir oyun olduğunu görüyorlar. İnsanlarımıza tavsiyemiz çocuklarının dikkatini akıl oyunları ile geliştirsinler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.