Akdoğan: Yüksekova’da okullar açık, esnafımızla birlikteyiz

Akdoğan: Yüksekova’da okullar açık, esnafımızla birlikteyiz

Yüksekova’da esnafı ziyaret eden HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova’yı bırakmayacaklarını ve bu süreci beraber atlatacaklarını söyledi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nihat Akdoğan’ın esnaf ziyaretleri bugün de sürdü.

Esnafların sıkıntılarını dinleyen Akdoğan’a Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay, HDP İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve partililer eşlik etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklama yapan Akdoğan, Kürt illerinde yapılan operasyonları eleştirdi.

AKP’nin 7 Haziran’da ortaya çıkan halkın iradesini tanımadığını söyleyen Akdoğan, “Ayın 8’inde seçim vardır dedikten sonra Türkiye’nin birçok yerinde, Kürt illerinde halkımıza karşı operasyon kararı aldı. Bu hükümet, seçimleri tanımayarak daha önceki demokratik çözüm sürecini ortadan kaldıran bir tutum içerisine girmiştir. O günden sonra Kürt ve Türk insanlarına artık anneler ağlamasın diyen AKP hükümeti, bugün Esad’ın kendi vatandaşlarına karşı kullandığı silahların aynısını Cizre’de, Silopi’de, Sur’da ve Silvan’da halkına karşı kullandı. Ve şu anda Kürdistan’da, Kürt illerinde yaşanan bir soykırımdır” dedi.

z7-004.jpg

Cizre’de cenazelere yönelik tutumun yanlış olduğunu ve bunun bir soykırım olduğunu belirten Akdoğan, “Cenazenin bütünlüğünü ortadan kaldırırsanız, oradaki hayatını kaybeden insanların vücutlarını yakarsanız, sizin hiçbir meşrutiyetiniz yoktur. Bugün tekrardan başlattığı operasyonlarla güya Kürdistan’ı sokak sokak, ev ev temizleyecekmiş. Esad da bunu söyledi ama bugün Suriye’de devlet eski dikişlerle bir arada olmayacak. Bir insanın hatası, bir insanın faşizmi, bir insanın soykırım tavrı,  benim dışımda kimse iktidar olmayacak dedikten sonra ülke üçe bölündü. Biz yıllarca şunu söyledik; Öcalan’ın Türkiye ve bütün Ortadoğu’ya yönelik demokratik özerklik projesiyle kimse kimseye baskı yapmasın, hakaret etmesin, kimsenin rengiyle, inancıyla, diliyle ve inancıyla uğraşmasın. Bizim söylediğimiz budur. Burada sınırları kaldırma, ayrı bir devlet oluşturma var mı?” sözlerini kullandı.

Bugün gelinen noktada Kürtlerin bir duygusal kopuş yaşadığını aktaran Akdoğan, “Kürdistan’da duygusal kopuş yaşanıyor. Bunun sorumlusu kim? Masayı sevinerek deviren kim? Halkımızın bunu görmesi gerekiyor. Bütün bu süreci sabote etmenin tek nedeni Kürtler Rojava’da aynı Esad gibi düşünen bir yapının içerisinde kimliğinden yaşamından asimile olsun diye. Bu devletin kırmızı çizgisiydi. Sayın Öcalan da şunu söyledi: Eğer bu sizin kırmızı çizginiz ise biz de oradaki halkın bir kimlik sahip olması, kendi coğrafyasında söz sahibi olması da bizim kırmızı çizgimizdir. Burada kaybeden halk olmayacak. Bunu halkımıza açık ve net söylüyorum. Diktatör, sultan olmak isteyen kişiler, bu halkın sultanlara, faşizmi getirmek isteyenlere ihtiyacı yok. Sizin başta bir hikayeniz vardı ama o hikaye bitti. Halk, sizin gerçek yüzünüzü gördü. Bugün aydınlara sizin kanınızla banyo yapacağım diyen çetelerle iş birliği yapan hükümet, hikâyesini kaybetti. Filistin için İsrail ne ise bugün de onlar bu halk için düştüğü konum odur” dedi.

z2-008.jpg

Son günlerde Yüksekova’da göç eden ailelere de değinen Akdoğan, “Biz buradayız, Gever’deyiz. Asla kentimizi bırakmayacağız. Şehrimizin yıkılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Okullar açık, esnafımızla birlikteyiz. Bu süreci hep beraber atlatacağız. Buna da herkes emin olsun. Bu sadece halkımızı ve HDP’yi sindirmek için yapılan bir durumdur” dedi.

Akdoğan Rojava’da yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak da “Dün bu hükümetle ittifak kuran devletler, bugün ona karşı Birleşmiş Milletler’de karar alıyor. Rojava konusunda bile AKP hükümetiyle hareket edenler bugün onların politikalarının arkasında durmuyor. Daimi ve geçici üyelerin ortak kararıyla AKP hükümetinin Rojava politikasına dur dediler” sözlerini kaydetti.

z3-007.jpgz4-005.jpgz5-003.jpgz6-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.