Akdoğan ve Zeydan’dan esnaflara ziyaret

Akdoğan ve Zeydan’dan esnaflara ziyaret

HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, Yüksekova’da esnafları ziyaret ederek, kimsenin evini terk etmemesi çağrısında bulundular.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.

Esnafların sıkıntılarını dinleyen milletvekillerine HDP ile DBP Yüksekova İlçe yöneticileri de eşlik etti.

haberingoruntuleri.gif
Çarşı merkezinde esnaflar ile buluşan vekiller, Yüksekova’da yaşanan sorunları dinleyip, bu sorunların giderilmesi için çaba göstereceklerini ifade ettiler.

Ziyaret esnasında bir esnafla sohbet eden HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova halkının her zamanda yanında olacaklarını ifade etti.

z4-004.jpg

Türk halkının da devlete tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Zeydan “Türk kardeşlerimizin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sen yanlış yapıyorsun, Müslüman kardeşini nasıl diri diri öldürüyorsun demeleri gerekiyor. Bu ülkeyi bölmek, bu ülkeden toprak koparmak isteyen yok. Kiminle niçin savaşıyorsun? Onun için bizim de Türk kardeşlerimizden beklentimiz de bu yöndedir. Biz de Yüksekova’dayız, Hakkâri’deyiz. Bu halkın öteden beridir bir isteği var, o da kendi topraklarında rahatça yaşamalarıdır” sözlerini kullandı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, Yüksekova’da bazı ailelerin evlerini terk ettiğini belirterek, kimsenin yerini terk etmemesi gerektiğini söyledi.

z2-007.jpg

Esnaf ve öğrencilere de seslenen Akdoğan, “Yüksekova’da herhangi bir olay yaşanmadı, ama ne yazık ki bazı aileler evlerini terk ediyor.  Öğrenciler okuluna gidemiyor, biz bunu kabul etmiyoruz. Gittiğiniz yerde sizi çiçeklerle karşılamayacaklardır. İlçemizden gitmeyelim, birbirimize sahip çıkalım. Bugün dayatılan psikolojik baskıyla bizi göçe zorlamak istiyorlar. Ama biz kendi toprağımızda olacağız, gitmeyeceğiz. Belediye, yönetim, vekiller olarak biz buradayız. Aileler çocuklarını rahatlıkla okula göndersin, esnaflarımız dükkânlarını açsın, hayat normale dönsün. 4 ay önceki hayatımız nasıl ise, bugün de aynı şekilde devam etsin. Bu zor süreci hep beraber aşacağız” dedi.

z3-006.jpgz1-008.jpgs1-082.jpgs2-059.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.