Akdoğan Hakkari'de yaşanan trafik kazalarını sordu

Akdoğan Hakkari'de yaşanan trafik kazalarını sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan Hakkari'de yaşanan trafik kazalarını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca karayolunun virajlı ve yol kenarlarının bariyersiz olması nedeniyle her yıl onlarca trafik kazası yaşandığını belirten Akdoğan, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

- Hakkâri’nin rutin bir sorunu haline gelen trafik kazalarıyla ilgili önleyici tedbirler neden alınmamaktadır?

- Hakkari’de geçtiğimiz yıllar içinde onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve maddi kayba da neden olan trafik kazaları yetkili merciler hakkında bir idari ve hukuki işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa, gerekçesi nedir?

- Hakkâri’de trafik kazaların neredeyse %80’i karayollarında yapılan ihmallerden kaynaklanmasına rağmen burada çalışan yetkililer ile ilgili idari ve adli bir soruşturma başlatılmış mıdır?

- Her sene Hakkâri ilinde yollardan kaynaklı onlarca kişinin yaşamını yitirdiği kazalarla ilgili bakanlığınızın yürütmüş olduğu bir çalışma var mıdır?

- Hakkâri ilindeki STK’ların, muhtarların ve halkın yollardan kaynaklı yaşanan trafik kazalarıyla ilgili defalarca basın aracılığıyla ve yetkili mercilere başvurmasına rağmen bu başvuruları neden dikkate alınmamıştır. Başvurularla ilgili bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.