Akbelen'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Akbelen'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Yaklaşık 16 saat Milas Adliyesinde tutulan 6 kişi sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür ocağının faaliyetleri için başlatılan ağaç kesimine karşı direnen ve dün sabah gözaltına alınan yaşam savunucuları sabah saatlerinde serbest bırakıldı. 

18 kişi, Milas Jandarma Karakolu'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2'si avukat 6 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Milas Adliyesine götürülen 6 kişi, yaklaşık 16 saat tutuldu. Avukat İsmail Hakkı Atal, avukat Leyla Bilgen savcılık tarafından serbest bırakıldı. Leyla Bilgen, İsmail Hakkı Atal, Esra Balbay ve Deniz Gümüşel savcılık ifadesinin ardından yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol ile serbest bırakıldı. 

Öte yandan dün akşam saatlerinde direniş alanının önünden şantiyeye ait tuvalet götürülmeye çalışılırken yol kesildi.

Gece ise Praksis müzik grubu ve diğer müzik kolektifleri alanda konser verdi.

Ne olmuştu?

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylüler, 2019'dan bu yana mücadele ediyor.

Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Bölgede eylem başlatan İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı, gözaltına alındı.

Dün (28 Temmuz) Muğla 1'inci İdare Mahkemesi, Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesiminin durdurulması için yapılan başvuruyu üçüncü kez reddetti.

Mahkeme kararında, "Dosyanın incelenmesinden davacı ve bir kısım müdahil davacılara işletme sahasında yer alan ağaçların 24/07/2023 tarihinde kesilmeye başlandığı, ağaç kesiminin devam etmesi halince Akbelen Ormanı'nın yok olacağı, bu durumun ise esasta verilecek kararı etkisiz hale getireceği ileri sürülmek suretiyle yürütmeyi durdurma talebinde bulunulmuş ise de yukarıda anılan 2577 sayılı kanunun 27. maddesinde öngörülen şartların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması işleminin üçüncü kez reddine karar verildi" denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.