Akademisyenlere öğrencilerinden destek

Akademisyenlere öğrencilerinden destek

YÖK’ün haklarında işlem başlatılacağını duyurduğu akademisyenlere öğrencilerden destek geldi: “Gururdur bize savaşa karşı sessiz kalmayanların öğrencileri olmak.”

Türkiye’de Kürt illerindeki yasak ve şiddete son verme ile müzakereleri başlatma çağrısının yer aldığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne imza atan 1128 öğretim elemanına öğrencilerden destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 8. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen 1128 akademisyene “Aydın müsveddeleri katliamdan bahsediyor” eleştirisinde bulunmuştu.

Change.org üzerinden imza kampanyası başlatan “Bağzı Üniversiteliler” isimli öğrenciler, hocalarının yanında duracakları mesajını verdi.

Kampanya metninde şu ifadelere yer verildi:

“Gururdur bize savaşa karşı sessiz kalmayanların öğrencileri olmak.

“Barış talebini dillendiren 1228 akademisyen cumhurbaşkanı tarafından hedef gösteriliyor . YÖK akademisyenlerimiz hakkında gerekli ‘’hukuki’’ işlemin yapılacağını söylüyor.

“Savaşa yaşanan katliama karşı ses çıkaran öğretmenlerin öğrencileri olarak, onlardan öğrendiğimiz cüret ile haykırıyoruz. Öğretmenlerimiz yalnız değildir. Onlara yönelen bütün baskılama politikalarına karşı beraber direneceğiz.

“Herkesi öğretmenlerimizin yanında olmaya davet ediyor. Bizler de öğrencileriniz olarak diyoruz ki; sonuna kadar yanınızdayız hocam.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.