Akademisyenler için Silivri’de ‘Özgürlük Nöbeti’ tutuldu

Akademisyenler için Silivri’de ‘Özgürlük Nöbeti’ tutuldu

Edebiyatçıların, sanatçıların, gazetecilerin ve akademisyenlerin yer aldığı Barış İçin Herkes, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için tutuklanan akademisyenlerle dayanışmak amacıyla Silivri Cezaevi önünde başlatılan “Özgürlük Nöbeti”ne

Barış İçin Herkes, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için tutuklanan akademisyenlerle dayanışmak amacıyla Silivri Cezaevi önünde başlatılan “Özgürlük Nöbeti”ne katıldı.

“Barış için özgürlük” yazılı pankart ve “Barış kazanacak”, “Esra Mungan’ın kumrularıyız” dövizlerinin taşındığı nöbete, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler, edebiyatçılar, sanatçılar ve tutuklu akademisyenlerin öğrencileri katıldı.

Nöbette, açık oturum kürsüsünde konuşmalar yapıldı; barış talebinin suç olamayacağına vurgu yapılarak akademisyenlerin serbest bırakılması istendi.

Barış İçin Herkes: Barış talebi suç olamaz

Barış İçin Herkes adına konuşan edebiyatçı Ayşegül Tozeren, akademisyenlerin barış mücadelesini sahiplendiklerini belirterek, “Barış talebi suç olamaz” dedi.

Akademisyen Latife Akyüz, her Salı ve Cumartesi tutulacak olan “Özgürlük Nöbeti”ne herkesi davet ederek, “Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemimiz devam edecek” dedi.

Edebiyatçılar: İnsanlık onurumuzu kaybedemeyiz

Açık oturum için kurulan kürsüde yapılan konuşmada, Barış İçin Edebiyatçılar adına söz alan Ayşegül Devecioğlu Cizre’de yaşananları anımsatarak, akademisyenlerin bu vahşete sessiz kalamayacağını ifade etti. Devecioğlu, “İnsanlık onurumuzu kaybedemeyiz. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Gazeteciler: Mücadelemiz sürmeli

 

Barış İçin Gazeteciler adına da imc tv’den Banu Güven ve Ceyda Karan konuştu.

Banu Güven, “İfade özgürlüğünün kısıtlandığı bir ülkede Barış İçin Herkes’in olması önemli. Biz gazeteciler de gerçekleri yazdığımızda bazı duvarlarla karşılaşıyoruz. İfade özgürlüğü ve barış için mücadelemiz devam etmeli” dedi.

Ceyda Karan da, Türkiye’ de saldırı altında olan düşünce özgürlüğüne rağmen barış mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Barış İçin Askerler: İnsan olmak için barışı savunmalıyız

Daha sonra Barış İçin Askerler adına ise eski Subay Bahadır Altan konuştu. Altan, “Barışı savunmak için akademisyen olmak gerekmiyor. Barış isteyen herkes ‘terörist’ ilan ediliyor. Savaşı bilen en iyi meslek gurubundayım. Ama insan olmak için barışı savunmamız gerekiyor” dedi ve barış isteyen askerlerin de olması gerektiğinin altını çizdi.

Sanatçılar adına konuşan Suavi ise, “Duvarın ardında ve duvarın önünde olan insanlar için en onurlu şey direnmektir ” dedi.

Nöbet, tiyatro oyunuyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.