Akademisyenler devleti barışa çağırıyor

Akademisyenler devleti barışa çağırıyor

Barış İçin Akademisyenler Girişimi, yarın İstanbul ve Ankara’da bir araya gelerek, operasyonlara son verme ve barış çağrısı yapacak.

“Devleti işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz” diyen, Barış İçin Akademisyenler Girişimi yarın (11 Ocak Pazartesi) saat 11:00’da Taksim’de Gönen Otel’de ve Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenecek toplantıda bini aşkın Türkiyeli akademisyenin yanı sıra, 300’den fazla uluslararası destekçinin imzaları paylaşılacak.

Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin değişik üniversitelerinde çalışan 1000’den fazla akademisyen ve araştırmacı, devletin Cizre, Dargeçit, Silvan, Silopi, Sur ve daha bir çok yerde başta Kürtler olmak üzere tüm vatandaşlarına karşı işlediği suçlara ortak  olmayacağız diyoruz. Devleti bu bölgelerde işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz. Ayrıca devleti bir an  evvel müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz.

Bu basın toplantısında hem üniversitelere yapılan baskı ve saldırılar, hem de devletin Kürtlere karşı işlediği insanlık suçlarını konuşacak bundan sonra akademisyenler olarak devam edeceğimiz mücadelemizin yol haritasını paylaşacağız.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.