Akademisyenler Adliyeye Getirildi

Akademisyenler Adliyeye Getirildi

Barış İçin Akademisyenler/İstanbul grubu adına barış talebinde ısrarcı olduklarına dair açıklamayı okuyan ve gözaltına alınan üç akademisyen, bugün savcılığa ifade vermek için adliyede.

Barış İçin Akademisyenler/İstanbul grubu adına barış talebinde ısrarcı olduklarına dair açıklamayı okuyan ve haklarında çıkarılan yakalama kararının ardından dün emniyete giden üç akademisyen geceyi emniyette geçirdi.

Akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya, savcılığa ifade vermek üzere bugün 11:00 civarında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Barış İçin Akademisyenler de sabah saatlerinden itibaren adliye önünde bekleyişte.

Prof. Dr. Faruk Birtek, Barış Bloku'ndan Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve Prof. Dr. Fatma Gök, meslektaşlarına destek vermek için adliye önünde beklerken kısa bir açıklama yaptılar, dayanışma içerisinde olduklarını belirttiler.

Adliyenin C Kapısı önündeki kısa açıklamada, hem akademisyenlerin yanında olduklarını hem de barış talebini desteklediklerini söylediler, serbest bırakılmalarını talep ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.