Akademisyen Mungan hücreye konuldu!

Akademisyen Mungan hücreye konuldu!

"Bu suça ortak olmayacağız" dediği için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hücreye konuldu.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yard. Doç. Dr. Muzaffer Kaya’yla birlikte tutuklanan Yrd. Doç. Esra Mungan Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tek kişilik koğuşa konuldu.

Evrensel’den Mithat Fabian Sözmen’in haberine göre, üç günlük müşahade süresinin ardından Cuma (18 Mart) günü koğuşa alınması beklenen Esra Mungan için cezaevi idaresi “Tek kişilik koğuşta kalması uygun” kararı verdi.

Mungan’ın Avukatı Meriç Eyüboğlu, Evrensel’e yaptığı açıklamada cezaevi yönetiminin bu kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve “tek kişilik koğuş”un müvekkilinin tecrite alınması anlamına geldiğini söyledi.

Mungan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin kaldığı bölüme konulduğunu dile getiren Eyüboğlu, “Tamamen tecrit koşulları geçerli. Günde 1.5 saat havalandırma hakkı var. Burada da yalnız. Kimseyi görmüyor” dedi.

İtiraz edildi

Mungan’ın ayda bir ziyaretçi hakkı olan hükümlülerin kaldığı bölümde tutulduğu için, tutukluların haftada bir görüşme hakkından yararlanıp yararlanamayacağının da belirsiz olduğunu dile getiren Eyüboğlu, konu hakkındaki yasal başvuru ve itirazların yapıldığını ifade etti.

Eyüboğlu, Mungan’a yönelik uygulamanın hukuka aykırı olmasının ötesinde en temel insan haklarına aykırı olduğunu ifade ederek ulusal ve uluslararası tüm girişimlerde bulunulacağını söyledi.

Cezaevi idaresinin kararının “insanlık dışı bir yalnızlaştırma” olduğunu ifade eden Eyüboğlu, ‘Barış için Akademisyenler’in de arkadaşlarını yalnız bırakmamak için her türlü destek ve dayanışmayı gösterme kararlılığında olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.