AK Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

AK Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Türkiye’ye gelecek.

Avrupa Konseyi Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 3 Ağustos Çarşamba günü Türkiye'ye gelecek. Ziyaret kapsamında Jagland, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşecek. 

Jagland ayrıca Türkiye ziyareti sırasında muhalefet partileri liderleriyle de bir araya gelecek. 

AİHS askıya alınmıştı 

Darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) askıya alındığı, 21 Temmuz’da Avrupa Konseyi’ne resmen bildirilmişti. AİHS’nin 15. Maddesi, “taraf devletlerin hükümetlerine, istisnai koşullarda, sözleşme kapsamındaki belirli hak ve özgürlükleri koruma yükümlülüklerini geçici, kısıtlı ve denetimli bir şekilde askıya alma" imkanı sunuyor. 

AİHS’nin askıya alınması, sözleşmeye taraf ülkelerden birinin bazı durumlarda "sözleşmedeki yükümlülüklerden bazılarını yerine getiremediği ve bu nedenle askıya aldığı" anlamına geliyor. AİHS geçici olarak ve belirli bir süre askıya alınabiliyor. 

Sözleşmenin tüm maddeleri askıya alınamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.