Aileler: Bekletilen cenazeler alınana kadar biz de defin yapmayacağız

Aileler: Bekletilen cenazeler alınana kadar biz de defin yapmayacağız

Diyarbakır ve Şırnak’taki aileler, cenazelerini istedikleri yere defnetmelerine izin verilmediğine işaret ederek, söz konusu uygulamalar sona erene kadar cenazelerini defnetmeme kararı aldı.

Operasyonlar sırasında hayatını kaybeden sivil yurttaşların cenazeleri günlerdir sokakta ve morglarda bekletiliyor.

Cenazelerini almak için Diyarbakır’a gelen aileler, bir basın açıklaması düzenledi.

Günlerdir sokakta bekletilen cenazelerin alınmasının engellenmesini protesto eden aileler, morgda bekletilen cenazelerinin istedikleri yere gömülmesin engellendiği için cenazeleri almama kararı aldıklarını açıkladı.

Üç kadın siyasetçinin aileleri de cenazelerini almayacak

Silopi’de Pazartesi akşamı öldürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis Üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi KJA’nın üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır’ın cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi’nde bekletilirken, aileler sokaklarda olan ve alınamayan diğer cenazeler ile Cizre ve Silopi üzerinde abluka sürdüğü müddetçe çocuklarının cenazelerini almayacaklarını açıkladı.

Fatma Uyar’ın ağabeyi Mesut Uyar, Dicle Mahallesi’nde 3 gün önce öldürülen ve cenazeleri 3 gündür yerde olan 2 gencin cenazesini hatırlatarak, iki gencin cenazesi karın altında olduğu sürece cenazelerini almayacaklarını söyledi.

Seve Demir’in amcasının oğlu Mehmet Şakir Demir ise, saldırılardan dolayı kimsenin cenazesini istediği yere defnedemediğini kaydederek, “Bizler buraya cenazemizi almaya geldik. Ancak buradaki durumu görünce cenazemizi almaya vicdanımız elvermedi. Buraya 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cenazesi geldi. Onlar da istedikleri yere defnedemiyorlar çocuklarını. Ablukalar sürdüğü sürece cenazelerimizi almayacağız” diye konuştu.

Pakize Nayır’ın amcası Celalettin Nayır da diğer ailelerle aynı görüşte olduklarını ve cenazeler yerdeyken kendi cenazelerini de almayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.