Ahmet Türk’ün torununun 19 yıla kadar hapsi isteniyor

Ahmet Türk’ün torununun 19 yıla kadar hapsi isteniyor

Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk’ün de aralarında olduğu 14 kişi hakkındaki iddianame hazırlandı. ‘Örgüt üyeliği’ ile suçlanan Türk’ün 19 yıla kadar hapsi isteniyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkında bulunan ikiz plakalı otomobile ilişkin iddianame hazırlandı.

Savcılık, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk’ün de aralarında olduğu 14 kişinin cezalandırılmasını istedi.

Heja Türk hazırlanan iddianamede  ‘örgüt üyesi olmak’la suçlanırken, Türk hakkında, “sosyal paylaşım sitesi üzerinde örgüt propagandası” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 7 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istendi.

Erdoğan’ın ‘mağdur’ olarak yer aldığı iddianamede 6’sı tutuklu 13 sanığın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Otomobildeki bomba düzeneğinin Lice’de hazırlandığı ve aracın iki şüpheli tarafından Boğaziçi Üniversitesi Kampusu otoparkına bırakıldığı iddia edildi.

Yine, şüphelilerin birkaç kez otoparka gittikleri, kamera kayıtlarını incelemek istedikleri ancak görevlilerin izin vermediğinin anlatıldığı iddianamede şüphelilerin eylem hazırlığında oldukları ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.