Ahmet Türk'te rapor karmaşası

Ahmet Türk'te rapor karmaşası

24 Kasım’dan bu yana tutuklu olan Ahmet Türk’ün sağlık raporuyla ilgili karmaşa yaşanıyor.

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Elazığ Cezaevi’ne nakledilen Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk’ün sağlık raporuyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Ahmet Türk’ün sağlık raporunun Adli Tıp’tan geçtiğini söylerken, Adli Tıp kaynakları kendilerine böyle bir rapor ulaşmadığını aktardı.

YILDIRIM’DAN DURUŞMA ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, bugün Diyarbakır’da görülen “KCK Ana Davası”nın duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmayı aralarında HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’la birlikte HDP milletvekilleri de izledi. Yıldırım, duruşma bittikten sonra Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Ahmet Türk’ün sağlık durumuna ilişkin raporun Adli Tıp Kurumu’ndan geçtiğini ve tahliye edilmesi yönünde bir kanaatin açığa çıktığını söyleyen HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Mahkemenin hala neden bu raporun gereğini yerine getirmediğini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Ancak, Adli Tıp kaynakları, Yıldırım’ın aksine kendilerine böyle bir raporun ulaşmadığını belirtti. Tutuklandıktan sonra İstanbul Silivri Cezaevi’ne getirilen ancak daha sonra Elazığ Cezaevi’ne nakledilen Türk, için Silivri Devlet Hastanesi’in tarafından hazırlanacak raporun beklendiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.