Ahmet Türk: 'Tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz'

Ahmet Türk: 'Tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz'

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile Cizre'de esnafı ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, parti ve belediyeler olarak tüm olanaklarını halk için seferber edeceklerini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Mardin ilçe belediye eşbaşkanları ile belediye meclis üyeleri Cizre'de esnafları ziyaret etti. DBP ve HDP Cizre ilçe binasına gelen heyet, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur, HDP ve DBP yöneticileri tarafından karşılandı. HDP ve DBP ilçe binasında oluşan tahribatları onaran işçilerle bir süre sohbet eden heyet, daha sonra Yafes, Orhan Doğan ve İzzet Gezer caddelerini dolaşarak esnaflarla görüştü. 

'Bedel ödedik boyun eğmedik'

DBP ilçe binası geçen heyet adına konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Kalbimizle yüreğimizle halkımızın yanında olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Esnafımızla olabildiğince görüşmeler gerçekleştirdik. Tüm bu vahşete rağmen, zulme rağmen halkımızı geleceğiyle ilgili iradeli ve güçlü bir karar gösterdiğini gördük" dedi. Kürtlerin zaman zaman katliamlar yaşadığını hatırlatan Türk, "Katliamlarla Kürt halkına gözdağı vermek isteyenler, bunu en ağırını ve en vahşetini Cizre'de uyguladılar" diye konuştu. 

'Tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz'

Parti ve belediyeler olarak halkın yanında olacaklarını dile getiren Türk, tüm imkanlarını seferber edeceklerini kaydetti. Türk, şunları söyledi: "Büyük tahribatlar var. Baskıyla zulümle Kürt halkını sindireceklerini zannediyorlar. Bunun mümkün olmadığını tarihte ve halkımız da göstermiştir. Zulüm politikası tarih boyunca gördüğümüz şeylerdir. Zulmedenlerin, diktatörlerin hiçbiri bu gün tarih sahnesinde yok. Hepsi de halklara hesap vermiştir. Bu vahşeti yaşatanlar, halka zulüm edenler bir gün mutlaka suçlu duruma düşeceklerdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.