Ahmet Türk Elazığ cezaevine nakledildi

Ahmet Türk Elazığ cezaevine nakledildi

Tutuklu Kürt siyasetçi pazar sabahı Silivri Cezaevi’nden çıkartıldı. Türk'ün Elazığ cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün Silivri cezaevinden çıkarılarak, Elazığ cezaevine nakledildiği öğrenildi.

Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi gündemde olan Türk’ün pazar günü sabah saatlerinde bulunduğu Silivri cezaevinden çıkarıldığı belirtiliyor.

BEŞTAŞ: DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

HDP Adana milletvekili, hukukçu Meral Danış Beştaş, Ahmet Türk’ün Elazığ Cezaevi’ne nakledilmesiyle ilgili sorumuza şu yanıtı verdi, “Ahmet Türk, Mardin’de tutuklanmıştı. Ailesi de Mardin’de ikamet ediyor. Avukatlarının, Ahmet Türk’ün bölge cezaevlerinde kalması yönünde bir talebi vardı. Bu nedenle Elazığ’a sevk edildiğini düşünüyoruz.” Danış Beştaş, Ahmet Türk’ün sağlık sorunları nedeniyle önümüzdeki hafta sağlık raporu için heyete gireceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine “Ahmet Türk derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından son olarak gündeme getirilen sağlık sorunları nedeniyle önümüzdeki Çarşamba günü sağlık raporu için heyete girmesi beklenen Ahmet Türk’ün avukatları, daha önce yaptıkları başvuruda, davasının görüleceği Mardin’e yakın olan Diyarbakır’a nakledilmesini istemişti.

Tutuklandıktan sonra görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da dün bulunduğu Kocaeli Kandıra cezaevinden Elazığ cezaevine sevk edilmişti. (DİYARBAKIR/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.