Ahmet Türk: Bu düzeni değiştireceğiz, bundan kaçış yok

Ahmet Türk: Bu düzeni değiştireceğiz, bundan kaçış yok

Ahmet Türk: “Bugün omuz omuza demokrasi için özgürlükler için birlikte mücadele ediyoruz. Ve başaracağız. Kazanacağız. Bu düzeni değiştireceğiz. Bundan kaçış yok.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl örgütünün seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla kente giden Ahmet Türk burada temaslarda bulundu. Yöre dernekleri ve temsilcilerinin yanı sıra kentin ileri gelenleri ile gün içinde bir araya gelen Türk, ardından Turgutlu ilçesinde HDP İlçe binası önünde vatandaşlara seslendi. Ardından Manisa’da yaşayan Mardinli yurttaşlarla bir araya gelen Türk ve Sakık’ı burada Mardin’den gelen Metinan Aşireti’nin Lideri Mehmet Şerif Temelli karşıladı. 

‘BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ, BUNDAN KAÇIŞ YOK’

24 Haziran seçimlerinin demokrasi ve özgürlük açısından tarihi olduğunun altını çizen Türk, “Biliyoruz ki; yüz yılda bir iyi bir fırsat gelir, gün doğar halklara. Bu ceberut bu zalim ve bu zulümkar ve Kürt halkını tanımayan, bu halklara düşmanlık eden bu rejime Türkiye halkları 24 Haziran'da son verecek. Bu fırsatı değerlendirecek. Türkiye halkları onuruna sahip çıkacak. Afrin'de yüzlerce insanımızı katlettiler. Bugün tarihi bir süreçten geçiyoruz. Gerçekten biz başından beri bir şeye inandık. Halkların kardeşliğini savunduk. Ortak demokratik bir gelecekte özgür demokratik bir Türkiye’de yaşamayı esas aldık. Çünkü biz biliyoruz ki; Kürt’ün Türk’e düşmanlığı yok. Türk’ün Arap’a düşmanlığı yok. Alevi’ye düşmanlığı yok. Ama siyasetçiler adeta halkımızı bölerek, kamplaştırarak karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Oysaki biz her zaman demokratik bir ülkede birlikte yaşamayı esas aldık. Ortak demokratik bir cumhuriyetle buluşmayı amaçladık. Ama ne yazık ki siyasetçiler yıllarca Kürt’ü Türk’e düşman göstererek, Alevi’yi Sünni’ye düşman göstererek kendi iktidarlarını sağlamlaştırma siyaseti izlediler. Yani kamplara böldüler, bölmeye çalıştılar. Bunun tek bir amacı var. Politik olmayan, şoven milliyetçi olan insanları tekellerinde tutmak için bunu yaptılar. Biz demokratik bir ülke istiyoruz. Birlikte yaşamayı esas alıyoruz. Ortak demokratik bir geleceği oluşturmak için çabalıyoruz. Çok iyi hatırlıyorum yaşım 70'i geçti. Ama babalarımız dedelerimiz şunu anlatırdı; ‘Bir Türk bir yere gittiği zaman evini Kürt komşusuna emanet ederdi. Çünkü ona güvenirdi. Bir Kürt bir yere gittiği zaman da evini Türk komşusuna emanet ederdi. Ama siyaset öyle bir hale getirdi ki; halklarımızı adeta düşmanlaştıracak bir politikayı gündeme getirdiler. Biz bunları aşacağız. Bugün yürüttükleri politika tutmadı. Bugün emekçiler, devrimciler, demokratlar ve vicdan sahibi insanlar bugün omuz omuza demokrasi için özgürlükler için birlikte mücadele ediyoruz. Ve başaracağız. Kazanacağız. Bu düzeni değiştireceğiz. Bundan kaçış yok” diye konuştu.  

‘ORTAK DEMOKRATİK GELECEĞİ MUTLAKA OLUŞTURACAĞIZ’

Suruç’ta yaşananları hatırlatan Türk, “Vahim olan bu yaralılar hastaneye kaldırıldığında hastanede doktorların gözü önünde, sağlıkçıların gözü önünde linç ediliyorlar” dedi. Suruç’ta yaşananların Türkiye halklarından gizlendiğini belirten Türk, “Ben inanıyorum ki Türkiye bu gerçekleri görseydi. Bu olay karşısında tepkilerini ortaya koyarlardı. Dile getirirlerdi. Ben Ahmet Türk olarak şunu söylüyorum; araştırdım sordum. İnanmıyorsanız Tabipler Odasını gönderin. Baroları gönderin. Sendikaları gönderin. Heyetleri gönderin ve dürüstçe olayların nasıl olduğunu Türkiye kamuoyuna açıklayın. Eğer bunu kullanacaksanız ve gerçekten tahrip ederek değiştirerek farklı bir şekilde anlatırsanız; birliği beraberliği bu mantıkla bu anlayışla sağlayamazsınız. Ama Türkiye'nin gerçeklerini ortak demokratik bir anlayışla diyalogla birbirimizi anlayarak gerçekleri gündeme getirerek yeni bir sürecin, bir barış sürecini bir diyalog sürecini oluşturabiliriz. Bu mümkündür. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’de tüm halklarla ortak demokratik bir geleceği mutlaka oluşturacağız. Ama kimliğimizden vazgeçmeden, kültürümüzden vazgeçmeden haklarımızdan vazgeçmeden Türkiye 'deki bütün halklarla kardeşçe ve beraber yaşamayı esas alacağız” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.