Ahmet Şık, Metin Göktepe rozetiyle yemin etti

Ahmet Şık, Metin Göktepe rozetiyle yemin etti

Ahmet Şık, Meclis'te, 1996 yılında öldürülen gazeteci Metin Göktepe ve annesi Fadime Göktepe’nin figürünün bulunduğu rozetle yemin etti.

HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, haber takibi yaptığı sırada polis tarafından öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe ve annesi Fadime Göktepe’nin figürlerinin yer aldığı rozetle milletvekilliği yeminini etti.

EDİP CANSEVER’İN DİZELERİYLE PAYLAŞTI

Milletvekilliği kaydını yaptırırken rozet almayan ve gazetecilere “Ben sadece bir rozet takacağım, onu da katınca göreceksiniz diyen Şık, yemin töreninden önce rozetiin görselini Twitter hesabından paylaştı. Şık, paylaşımına şu notu düştü:
“Rozetim budur:
Mesleklerine ve hakikate sahip çıkıp yolumuzu açmak için mücadele edenlere Edip Cansever’in dizeleriyle…
“Bütün iyi kitapların sonunda
bütün gündüzlerin,
bütün gecelerin sonunda
meltemi senden esen
soluğu sende olan,
yeni bir başlangıç vardır.”

sik.jpg

Şık, milletvekili rozeti yerine başka bir rozet takacağını şu sözlerle ifade etmişti: “Benim bir tane rozetim olacak. Onu takınca görürsünüz. Benim için önemli olan o. Bir insanın vekil olduğunun göstergesi, yakasına taktığı rozet değil bence, yürüttüğü faaliyettir. Halkın vekili olmak halkın yanında olmak. Yani rozet takmakla vekil olunmuyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.