Ahmet Hakan'dan 'Atatürk'e hakaret eden' Safiye İnci'ye tepki

Ahmet Hakan'dan 'Atatürk'e hakaret eden' Safiye İnci'ye tepki

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Anıtkabir'de çektiği videoda Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci'ye tepki gösterdi.

Hakan, "Anıtkabir’de Atatürk’e söven aşağılık soytarı" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Nedir senin derdin a be şuursuz bünye", "Bir insan aşağılık olur da bu kadar mı olur?", "Azıcık saygılı ol a be ahlaksız!" sözlerine yer verdi.

Ahmet Hakan'ın, "Anıtkabir’de Atatürk’e söven aşağılık soytarı" başlığıyla (22 Temmuz 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Mezara gidip mezarda yatana küfretmek! Bu nedir yahu! Nereden çıkmıştır bu hayâsız tutum? Hangi kinin, hangi nefretin ürünüdür bu? Bir insan aşağılık olur da bu kadar mı olur? Bir insan soytarı olur da bu kadar mı olur?

Milletin en umutsuz zamanında İstiklal Savaşı’nı örgütledi diye mi Atatürk’ten bu kadar nefret ediyorsun? Yüz yıl sonra başına gelecek belaları yüz yıl önce gördü diye mi kinin var Atatürk’e? Nedir senin derdin a be şuursuz bünye!

Bütün olumsuzluklara rağmen yaşadığın ülke bugün Ortadoğu’da pırıl pırıl parlıyorsa Atatürk sayesinde! Yaşadığın ülkenin bu coğrafyadaki diğer tüm ülkelerden bir farkı varsa Atatürk sayesinde! Bu mudur Atatürk’ün suçu a be dangalak?

Sana sev diyen yok. Sana takdir et diyen yok. Sana kıymet bil diyen yok. Sana öğren diyen yok. Sana anla diyen yok. 

Hatta sana aşağılık olma, soytarı olma diyen bile yok. Sana söylenen tek bir şey var: Azıcık saygılı ol a be ahlaksız!"

Öte yandan Hakan, köşesinde, "Anıtkabir küfürcüsüyle ilgili beş önemli nokta" başlığı altında şunları kaydetti:

Birinci nokta: Anıtkabir küfürcüsünün hakkında soruşturma açılması, yakalanması, gözaltına alınması önemli... Ancak sonucu da önemli... Bakalım pankart açanlara yapılan muamele mi yapılacak bu şahsa?

*

İkinci nokta: Başörtüsüne falan bakılıp da sakın bir genellemeye gidilmesin. Bu şahsa tepki gösterenler arasında yığınla başörtülü de var.

*

Üçüncü nokta: Bu şahsın bir provokasyon oyununun parçası olduğunu söyleyenler var. Adli makamlar, bunu da ortaya çıkarmalı.

*

Dördüncü nokta: Eğer gerçekten de provokasyon maksadıyla bu yapılmışsa... Bu şahsa “milleti millete kırdırmaya çalışmak” suçundan da 
ceza verilmeli.

*

Beşinci nokta: Hakaretin, küfrün çifte standardı olmaz... Ya hakarete, küfre karşısındır ya da değilsindir. Adamına göre tutum alınmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.