Ahmet Altan için AYM'ye her gün dilekçe eylemi

Ahmet Altan için AYM'ye her gün dilekçe eylemi

Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu 2016 yılı Kasım ayında yapılan bireysel başvurunun karara bağlanması için dilekçe eylemi başlattı. Mağduriyetin sonlandırılması hukuk adına talep ediliyor.

Tutuklu gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, 2016 yılı Kasım ayında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan ve 2018 Temmuz ayında Genel Kurul’a sevk edilen bireysel başvurunun karara bağlanması için AYM’ye her gün dilekçe verme eylemi başlattı.

Geçtiğimiz şubat ayında Ahmet Altan, kardeşi akademisyen-köşe yazarı Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 5 sanıkla birlikte “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Dilekçeye göre, Altan 846 gündür cezaevinde.

‘HAK İHLALİ BELİRMEKTE’

Avukat Çalıkuşu dilekçe eylemine ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

Çalıkuşu açıklamada, “Bugün 846 gündür özgürlüğünden yoksun bırakılan müvekkilim Ahmet Altan için her gün Anayasa Mahkemesi’ne bir dilekçe verme eylemine başlıyoruz. Hukuk tarihimizde bir ilk daha yaşanıyor. İlk önce Anayasa Mahkemesi’nin 11 Ocak 2018 tarihinde müvekkilim Mehmet Altan hakkında verdiği karara karşı ilk derece mahkemeleri 6 ay direnmişti şimdi Ahmet Altan davası karar aşamasına getirilerek Genel Kurul’a sevk ettiği başvuruyu 6 aydır bekletmektedir. Bu Altanlar dosyası üzerinden hukuk tarihine ve AYM’nin tarihine geçecek bir başka ilktir. Karar aşamasında olan bir dosyanın aylarca Anayasa Mahkemesi Genel Kurul’da beklemesi, mahkemenin tarihinde rastlanır bir durum değildir ve yeni bir hak ihlâli daha belirmektedir. Başvurucunun da tutuklu olmasıyla bireysel başvurunun özüne de aykırılık yaratmaktadır. Bu durumun sona erdirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne her gün yeni bir dilekçe vererek, durumun vahametini vurgulamak mecburiyet haline gelmiştir” dedi.

‘İNSANIN ÖNÜNDE EĞİLDİĞİ TEK DEĞER ADALET OLMUŞTUR’

Çalıkuşu açıklamasını, “İnsanın haysiyetini yitirmeden önünde eğildiği tek değer, insanlık tarihinin her döneminde adalet, hukuk olmuştur. Hak ihlâllerinin son bulması ve İhlâllerden geri durulması adına bugünden itibaren her gün bir dilekçe ile bu anlayışı hatırlatmaya devam edeceğim.Yüce Mahkemeden, Genel Kurul’da beklemekte olan başvurunun daha fazla beklemeden incelenmesini, hak ihlâllerinin saptanmasına ve hak ihlâllerinin giderilmesi yolunda ivedi bir şekilde işlem yapmasını ve bu mağduriyeti sonlandırmasını hukuk adına talep ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.